Man skulle nesten trodd at norske snowboardkjørere er vokst opp ved fjellet, men dette er faktisk ikke alltid tilfelle. Nordmenn er generelt forelsket i snøen og fjellet, og det spiller ytterst liten rolle hvor i landet man bor. Dette gjelder også de som bor helt sør i landet – ja, man har en egen snowboardklubb i Kristiansand, til og med! Det er her Markus Olimstad stammer fra, den 23 år gamle nordmannen som har vist utrolig gode resultater både her i Norge og under internasjonale konkurranser i utlandet. Søringenes brettklubb reiser gjerne til Fonna for å stå på snowboard så ofte som mulig, men de er også veldig aktive innen skateboard og wakeboard. Altså snakker vi ekstremt flinke, unge mennesker som bruker all sin fritid på diverse brett – det være på vann, på land eller på fjellet. Les videre for å finne ut mer om K-Town Brettklubb og Markus Olimstad.

K-Town Brettklubb

Alle som har drevet med snowboard vet veldig godt hva som gjelder. Det gjelder å ha kontroll på brettet. Den store forskjellen mellom snowboard og vanlige slalåmski er at man er fastspent til brettet med begge bena. Derfor tar det ofte lang tid å bli vant til at hver bevegelse med bena spiller en rolle – uansett hvilket ben du beveger på. På den andre siden har man det faktum at man kan drive med mange ulike typer sport så fort man forstår prinsippet med det ene brettet på føttene. K-Town Brettklubb holder til i Kristiansand, der Markus Olimstad ble født, og fokuserer på alle moderne typer sport der man har ett brett å stå på. Klubben har skapt seg et godt navn i nærmiljøet, og blir stadig invitert til diverse spennende begivenheter – blant annet fikk de være med på åpningen av Bølgen i Aquarama. Aquarama er et stort, moderne badeland i Kristiansand der de nå har fått på plass en stor, kunstig bølgemaskin som ungdommene kan bruke for å praktisere surfing. Takket være denne brede erfaringen med brettet på bena, har flere av utøverne i K-Town Brettklubb kommet seg opp til et høyt nivå. Dette gjelder også Markus Olimstad.

Brettkjærlighet

Markus Olimstad visste tidlig at det var nettopp snowboard han ville drive med. Han prøvde seg på snøbrettet for første gang når han var 14 år, og siden dess har vært nesten ustoppelig i sin lynraske utvikling. Han har vært med på Norgescupen i snowboard fra tidlig alder, og har klart å klatre til pallplasseringer flere ganger i løpet av årene. Etter hvert ble han flink nok til å konkurrere internasjonalt, og var tidlig å se i Verdenscupen for snowboard. Etter hans egne ord satser han på å få være med i OL-troppen når det er duket og klart for Vinter-OL i 2018, men først og fremst vil han vise sitt aller beste i X Games. Årets X Games i Norge var en fantastisk begivenhet, og selv om Olimstad ikke vant noen medaljer viste han at er mer enn god nok for å representere Norge internasjonalt. De siste årene har han vunnet en rekke konkurranser og mesterskap, deriblant Europacupen i 2016, der han tok medaljen innen Slopestyle, samt Pamporova Freestyle Open og Norgescupen i 2015. Som 20-åring tok han dessuten fjerdeplassen i Big Air under Norgescupen, og året etter tok han en ny fjerdeplass under Sony Xperia Snowboard Fest.

Under den seneste Big Air-finalen i Copper Mountain, Colorado (USA) tok han dessuten en velfortjent femteplass og ble dermed den beste nordmannen i konkurransen. Markus var fornøyd med femteplassen, men folk rundt ham forventet mer fra den unge herren – han vant tross alt kvalifiseringen på torsdag! Dette var så langt den beste plasseringen i hans ferske karriere, men vi regner med at vi får se mye mer av unggutten i årene som kommer. Sammen med Marcus Kleveland utgjør han gullhåpet for det norske landslaget innen snowboard.

Privacy Policy