Vi har en rekke flinke snowboardkjørere her i Norge. Snowboardkjørere i alle aldre, som har satt Norge på verdenskartet hva angår den moderne, populære sporten. Våre flinke snowboardkjørere kommer i alle aldre, og begge kjønn. En av de vil vil fortelle om først og fremst, er Kjersti Østgaard Buaas. Les videre og finn ut mer om denne kjendisen på det norske landslaget!

Den skal tidlig krøkes

Hvis man vil nå toppen av snowboardberget og bli ansett som en av verdens beste kjørere, er det viktig å starte så tidlig som mulig. Dette har Kjersti Østgaard Buaas virkelig forstått. Hun tok på seg snowboardet så fort det var tilgjengelig i butikkene, og de to har siden dess var uadskillelige. Den trønderske jenta representerer Vassfjellet Snowboardklubb, der hun har trent i mange år for å bli den legendariske personligheten hun er i dag. Allerede som 17-åring var hun på plass i det norske landslaget, og begynte å vise frem fantastiske resultater i mange ulike sammenheng. Det beste med Kjersti Buaas er at hun er så versatil – uansett stil, uansett konkurranse – hun tilpasser seg raskt og viser frem meget gode resultater i både Halfpipe og Freestyle. Den førstnevnte er dog hennes favoritt, og det er nettopp i denne grenen hun kan skryte av en prestisjefylt medalje fra de Olympiske leker. Som sagt var hun på landslaget allerede som 17-åring, og det tok ikke mer enn tre år før hun var å se blant de beste snowboardkjørerne der ute. Når det var Vinter-OL i Salt Lake City, USA i 2002, følte hun seg straks hjemme. Kjersti har praktisert på mange ulike fjell, og her følte hun seg meget bra. Innen kort var hun blant de fem beste, og endte opp på fjerdeplass etter en utrolig spennende dag på fjellet. Ja, som 20-åring var hun allerede blant de beste der ute!

Den store suksessen kom dog under neste Vinter-OL, denne gang i Torino, Italia i 2006. Her var Buaas helt suveren, og tok seg til en velfortjent tredjeplass i Halfpipe-øvelsen. Bronsemedaljen pryder nå hennes hyller, som allerede er fylte med en rekke andre pokaler og utmerkelser fra ulike begivenheter både her i Norge og i utlandet. Hun har forresten også en bronsemedalje fra det meget populære mesterskapet X Games, som går av stabelen hvert eneste år.

Lang karriere foran seg

Når man er snowboardkjører, spiller alderen ingen stor rolle. Kjersti Ødegaard Buaas har nylig fylt 35 år, men er fortsatt i full gang og satser på håve inn mange flere medaljer før hun legger opp den profesjonelle karrieren. Hun trener stadig vekk, og forbedrer ferdighetene sine samtidig som hun deler sin kunnskap med den yngre generasjonen av snowboardjenter i Norge. Vi har en rekke unge talenter på vei oppover, og Buaas er et viktig forbilde for dem. Hun begynte med snowboard på en tid da man fortsatt anså kvinner til å ikke være «skapt for farlig idrett», derfor er det viktig at hun får jobbe med unge snowboardkjørere i landet vårt. Slik sprer man ordet om sporten og sørger for at alle gjør det de brenner for, uten bekymringer for hva som er «passende» og «upassende».

Farlige skader

Når man er så fryktløs som Kjersti Ødegaard Buaas, er det fort gjort å pådra seg en skade. Hun har skadet seg en god del gjennom årene, men det er nå, i en alder av 35 år, at man forstår hva tiden gjør med kroppen. Nylig var Buaas i et stygt fall rett før en stor konkurranse i USA, der hun skulle kjempe om pallplass i Big Air ved Copper Mountain i Colorado. Det som så ut til å være et lite fall, viste seg å være både en hjernerystelse og en kraftig skade i hoften. Heldigvis klaret hun seg uten brudd, og vil være tilbake på fjellet innen kort – slike ting vil neppe stoppe Buaas fra å fortsette kampen om medaljene og utmerkelsene.

Privacy Policy