Slopestyle

Det finnes mange ulike typer øvelser innen snowboard, men ingen kan måle seg med Slopestyle hva angår underholdningsverdi. Det er helt fantastisk å følge med på Slopestyle fra sidelinjene, siden det er her man får se et utfyllende antall triks fra alle mulige retninger. Her finner man både hopp, halfpipe, rekkverk og andre detaljer i løypen som utøverne bruke til å vise frem sine unike ferdigheter. Slopestyle byr på en alle tiders fremvisning, og det er her man virkelig ser hva de ulike utøverne kan. Man får poeng for alt man gjør, og jo vanskeligere triks snowboardkjørerne viser frem, desto høyere poengsum kan de skryte av på slutten av etappen. Det er disse poengene som avgjør hvor høyt i rangeringen man kommer, og det er om å gjøre å komme så nærme på 100 som mulig – det er her seierspallen kommer i sikte. Vi har en rekke profesjonelle snowboardkjørere her i Norge, men kun de beste prøver seg på Slopestyle i konkurranser og mesterskap. En av de norske utøverne som har vært konsistent i sitt valg er Torger Bergem, en trøndersk trikemester som stadig viser gode resultater i nettopp Slopestyle – både her i Norge og i internasjonale sammenheng.

Triksemesteren

Når man fokuserer på triksing i snowboard, må man være så kreativ som mulig. Det er én ting å finne frem «skolebøkene» i sporten og gjenta vanskelige triks som andre har funnet på, men noe helt annet å dukke opp i konkurransene med helt egne, unike triks som publikum aldri har sett før. Snakker vi om norske snowboardkjørere som kunne skrevet en egen bok om triksing med brettet på bena, kommer Torgeir Bergrem opp med én gang. Dette norske stortalentet har ikke vunnet noen store mesterskap eller tatt noen gullmedaljer i internasjonale konkurranser, men får stadig tilskuerne til å måpe når Slopestyle er i gang. Torgeir Bergrem har holdt på med snowboard siden han gikk på ungdomsskolen i Sør-Trøndelag (Klæbu), og hadde alltid store ambisjoner – derfor fant han opp egne triks og prøvde seg på ting ingen andre hadde kommet på. Triksene er virkelig i verdensklassen og ser helt utrolige ut, spesielt når de gjøres i høy fart og med et stort smil om munnen med Bergrem flyr nedover i løypen. Dessuten er nordmannen fortsatt den eneste snowboardkjøreren i verden som har klart å fullføre en trippelcork 1620 fra et hopp!

Solide meritter

Selv om du kanskje ikke har hørt så mye om Torgeir Bergrem sett i forhold til andre store snowboardkjørere her i Norge, er han en veldig aktiv utøver som reiser til mange begivenheter verden rundt. Han vant sin første Big Air-konkurranse her i Norge, på Trysil i 2010 når han var 19 år gammel. Året etter tok han førsteplassen under Wintergamez i New Zealand, der hans unike opptreden i Slopestyle gikk rett hjem hos dommerne. Nå nylig var han også med på Vinter-X Games i Oslo (2016), der han kom seg helt til finalen i Big Air, som eneste norske utøver. Det gikk dog ikke helt som det skulle – foran over femten tusen tilskuere landet ikke Torgeir hoppet sitt, og gikk dermed glipp av medaljene. Kanskje var Bergrem for ivrig til å vise frem sine unike evner?

OL-troppen

Nå er det snart duket og klart for Vinter-OL i Sør-Korea, og Torgeir Bergrem har selvsagt blitt kalt opp til den norske OL-troppen i snowboard. Flere stortalenter fra Norge vil være på plass den kommende vinteren (tidlig i 2018), og det er stor sjanse for at nettopp våre landsmenn vil kapre til seg medaljene. Torgeir Bergrem har trent non-stop det siste året, og vil nok lære av sine mislykkede (overdådige?) forsøk under X Games i Oslo.

Privacy Policy