Mons Røisland er en ung, norsk snowboardkjører som har skapt store overskrifter det siste året på grunn av sine fantastiske prestasjoner i internasjonale sammenheng. Dette er ett av de største talentene på det utrolige norske landslaget i snowboard, og vi håper å se mye mer av ham i årene som kommer. Ikke håper, akkurat – vi er helt sikre på at vi vil se mye mer ham! Mons er en glad, positiv person fra Høvik i Bærum, og til tross for sin relativt unge alder har han bevist gang på gang at han har det som trengs for å bli en verdensmester. Altså er det bare å lene seg tilbake og vente på at den lovende nordmannen håver inn gullmedaljene under årene som kommer.

Slopestyle

Før vi går inn på hva Mons Røisland gjør best og hvilke medaljer vi kan forvente av ham i tiden som kommer, er det viktig å forklare hvilken gren han fokuserer på – nemlig Slopestyle. Slopestyle er en av snowboardgrenene som kommer med størst underholdningsverdi, og det er denne alle tilskuere satser på å følge når de er på plass ved en internasjonal konkurranse. Her snakker vi om et ganske langt løp nedover en bakke, der man finner både hopp, rekkverk, og ofte en halfpipe som utøverne kan bruke for å gjøre triks. Etter hvert som man kommer seg nedover bakken, utfører man så mange flotte triks som overhodet mulig – hvert av dem gir utøverne poeng, og det er den totale poengsummen som bestemmer hvor høyt opp på pallen man kommer. Slopestyle har også blitt inkludert som OL-gren fra og med Vinter-OL i Sotsji 2014, derfor ser vi med stor glede frem til Vinter-OL i 2018. Mons Røisland har nemlig gjort Slopestyle til sin livsstil, og tilbringer mer tid i slike bakker enn folk flest. Takket være denne ustoppelige ambisjonen og hans særegne kjærlighet for fjellene er det liten tvil om at den unge nordmannen vil overraske hele verden i årene som kommer.

Verdenscupseier og X Games

Alle snowboardkjørere drømmer om tre ting – gull i Verdenscupen, gull i X Games og gull i OL. Mons Røisland er i full fart på vei mot dette «hattricket». Nå nylig var det klart for Verdenscupen i sørlige Frankrike, der det flotte området Font Romeu inviterte til snowboardfest. Dette var første gang Mons Røisland prøvde seg på det internasjonale verdenscuprennet, og overraskende nok tok han seg helt til toppen etter sitt aller siste forsøk i Slopestyle! Det var helt utrolig å følge med på, og alle snowboardfrelste nordmenn kunne hoppe av glede når man så den totale poengsummen. Det å vinne i verdenscupen under sin debut er virkelig stort, derfor ble Mons Røisland straks lagt merke til. Like etter dro han dog til X Games, der målet var å ta den andre gullmedaljen fra trippelen vi nevnte ovenfor. Her gikk det ikke helt som det skulle, og mye kan skyldes på været (våt snø, flatt lys osv.) Mons Røisland lot dog ikke dette ødelegge for ham, og viste frem sine triks akkurat som planlagt. Etter mye om og men ble det til slutt klart at Røisland ville bli den beste nordmannen i Aspen den dagen, med 86,33 poeng – i underkant av fire poeng bak gullmedaljen. Det ble altså en bronse på Mons, det beste resultatet så langt i hans karriere.

Bærums Skiklubb

Mons Røisland representerer Bærum Skiklubb i internasjonale sammenheng, og det er tydelig at han har fått meget gode tips og råd fra de profesjonelle utøverne i den velkjente skiklubben. Det er her Lasse Kjus begynte sin karriere, og det er her Hans Petter Burås vokste frem. Samtidig finner man Ståle Sandbech i samme skiklubb – dette er en annen nordmann med store ambisjoner innen snowboard.

Privacy Policy